Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki to idealny pomysł na posiłek w ciepłe dni. Polecam kolorową sałatkę ryżową, smaczną i zdrową a do tego pięknie wyglądającą!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, schłodzić, doprawić solą i pieprzem, dodać olej, wymieszać. Buraczki zetrzeć, położyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
Cukinię pokroić w długie plastry i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie, aby nie stracił koloru. Na talerzu układać buraczki, a na nich ryż. Sałatkę obwiązać plastrami cukinii, podawać.