Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka warzywna na słodko-kwaśno"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 746
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 240
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 746
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 240
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut (plus czas pasteryzacji)
Fasolkę szparagową oczyścić, opłukać. Marchewki obrać, pokroić w paseczki. Szalotki obrać, pokroić na połówki. Strączki fasolki i paseczki marchewki gotować 10 minut w lekko posolonej wodzie.
Cebulę obrać, przekroić na pół. Ocet winny wlać do garnka. Dodać cukier, goździki, cynamon, połówki cebuli oraz gałązki koperku, majeranku i oregano. Zalewę zagotować.
Ugotowaną fasolkę i marchewkę odcedzić. Następnie razem z szalotkami włożyć do czystych, wyparzonych słoików. Gorącą zalewę przecedzić przez sitko. Zalać nią warzywa w słoikach. Od razu zakręcić. Wstawić do naczynia z wodą. Umieś cić w piekarniku rozgrzanym do 100°C. Pasteryzować 60 minut.Źródło: Życie na gorąco