Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka warzywna na słodko-kwaśno"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32638
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 120
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32638
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 120
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut (plus czas pasteryzacji)
Fasolkę szparagową oczyścić, opłukać. Marchewki obrać, pokroić w paseczki. Szalotki obrać, pokroić na połówki. Strączki fasolki i paseczki marchewki gotować 10 minut w lekko posolonej wodzie.
Cebulę obrać, przekroić na pół. Ocet winny wlać do garnka. Dodać cukier, goździki, cynamon, połówki cebuli oraz gałązki koperku, majeranku i oregano. Zalewę zagotować.
Ugotowaną fasolkę i marchewkę odcedzić. Następnie razem z szalotkami włożyć do czystych, wyparzonych słoików. Gorącą zalewę przecedzić przez sitko. Zalać nią warzywa w słoikach. Od razu zakręcić. Wstawić do naczynia z wodą. Umieś cić w piekarniku rozgrzanym do 100°C. Pasteryzować 60 minut.Źródło: Życie na gorąco