Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna aromatu, przepyszna imbirowa sałatka z grillowaną piersią z kaczki
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 49
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 49
Składniki
Piersi z kaczki umyłam i wysuszyłam papierowym ręcznikiem, natarłam delikatnie przyprawą pięciu smaków i tartym imbirem, posoliłam z dwóch stron. Skórę nacięłam w krateczkę aby tłuszcz się wytopił. Włączyłam patelnię grillową i grillowałam aż do całkowitego wytopienia się tłuszczu z kaczki. Potem przełożyłam na drugą stronę. Ostawiłam na kilka minut aby mięso odpoczęło. Zrobiłam sos z wyżej wymienionych składników. Na talerzu rozłożyłam szpinak, potem kaczkę, fileciki z pomarańczy i polałam całość sosem. Na wierzch posypałam posiekaną dymkę i kolendrę.