Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna aromatu, przepyszna imbirowa sałatka z grillowaną piersią z kaczki
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2758
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2758
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3261
Składniki
Piersi z kaczki umyłam i wysuszyłam papierowym ręcznikiem, natarłam delikatnie przyprawą pięciu smaków i tartym imbirem, posoliłam z dwóch stron. Skórę nacięłam w krateczkę aby tłuszcz się wytopił. Włączyłam patelnię grillową i grillowałam aż do całkowitego wytopienia się tłuszczu z kaczki. Potem przełożyłam na drugą stronę. Ostawiłam na kilka minut aby mięso odpoczęło. Zrobiłam sos z wyżej wymienionych składników. Na talerzu rozłożyłam szpinak, potem kaczkę, fileciki z pomarańczy i polałam całość sosem. Na wierzch posypałam posiekaną dymkę i kolendrę.