Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna aromatu, przepyszna imbirowa sałatka z grillowaną piersią z kaczki
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2170
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2170
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Piersi z kaczki umyłam i wysuszyłam papierowym ręcznikiem, natarłam delikatnie przyprawą pięciu smaków i tartym imbirem, posoliłam z dwóch stron. Skórę nacięłam w krateczkę aby tłuszcz się wytopił. Włączyłam patelnię grillową i grillowałam aż do całkowitego wytopienia się tłuszczu z kaczki. Potem przełożyłam na drugą stronę. Ostawiłam na kilka minut aby mięso odpoczęło. Zrobiłam sos z wyżej wymienionych składników. Na talerzu rozłożyłam szpinak, potem kaczkę, fileciki z pomarańczy i polałam całość sosem. Na wierzch posypałam posiekaną dymkę i kolendrę.