Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4053
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415897
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2718
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4053
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415897
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2718
Składniki
Bób zalać zimna wodę, dodać 1 łyżeczkę soli. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Odcedzić, przestudzić i obrać z łupinek, zaś czosnek obrać i drobno posiekać. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na dwóch łyżkach oliwy. Usmażoną rybę podzielić na kawałki. Odłożyć. Na tłuszcz ze smażenia ryby wrzucić posiekany czosnek, mieszankę sałat, posiekaną cebulę i podsmażyć przez dwie minuty., po czym dodać bób, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i musztardę. Smażyć przez 4 minuty, skropić octem jabłkowym i oprószyć do smaku pieprzem. Dodać rybę i smażyć jeszcze przez 2 minuty (nie mieszając składników by się nie rozpadły, zamiast tego lekko potrząsnąć patelnią). Podawać na ciepło- SMACZNEGO