Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 513
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 513
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
Bób zalać zimna wodę, dodać 1 łyżeczkę soli. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Odcedzić, przestudzić i obrać z łupinek, zaś czosnek obrać i drobno posiekać. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na dwóch łyżkach oliwy. Usmażoną rybę podzielić na kawałki. Odłożyć. Na tłuszcz ze smażenia ryby wrzucić posiekany czosnek, mieszankę sałat, posiekaną cebulę i podsmażyć przez dwie minuty., po czym dodać bób, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i musztardę. Smażyć przez 4 minuty, skropić octem jabłkowym i oprószyć do smaku pieprzem. Dodać rybę i smażyć jeszcze przez 2 minuty (nie mieszając składników by się nie rozpadły, zamiast tego lekko potrząsnąć patelnią). Podawać na ciepło- SMACZNEGO