Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 81
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 81
Składniki
Składniki: ok. 100 g boczku pieczonego 1 opakowanie mieszanki sałat ok. 10 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka zielonego 1/2 czerwonej cebuli sos sałatkowy grecki 3 łyżki oliwy z oliwek (albo oleju) sól pieprz bagietka czosnkowa
Sposób przygotowania: 1. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać w piórka
2. Boczek pokroić na paseczki i podsmażyć na patelni teflonowej
3. Mieszankę sałat wsypać do dużej miski, dodać do niej pokrojone warzywa i boczek. Sos sałatkowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu (z oliwą z oliwek), wlać do miski i dokładnie wymieszać. Można dodać sól i pieprz dla podkreślenia smaku.
4. Bagietkę czosnkową pokroić i zapiec w opiekaczu (ew.podgrzać na suchej patelni) aż się zarumieni i zrobi chrupka