Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka jest najlepsza , kiedy wykonamy ją z własnych buraczków, dlatego co roku marynuję jakieś "pół tony" tych warzyw:)
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 59
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 227
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 88
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 196
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 126
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 59
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 227
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 88
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 196
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 126
Składniki
Buraczki zetrzeć na tarce - grube oka, dodać drobniutko posiekaną cebulę, majonez, chrzan , zmieszać , doprawić, schłodzić - najlepiej przygotować tę sałatkę dzień wcześnie, wtedy smaki się przegryzą.
Podawać z roizmaitymi mięsami lub kluskami ślaskimi i gulaszem - pucha.