Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jakie to jest smaczne, mmmmm... w polaczeniu z karkowka duszona lub smazona, z sosem mysliwskim i ziemniaczkami puree, bardzo, bardzo dobry obiadek :-))
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 9
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 9
Składniki
Ugotowane buraczki studzimy, obieramy ze skorki i trzemy na grubych oczkach. Do tego takze pol jabluszka na grubych oczkach i cala bardzo drobno posiekana cebule.
Dodajemy 1 lyzeczke cukru, 1 plaska lyzeczke soli i lyzke octu, nastepnie 4 lyzki oleju rzepakowego (upieram sie zawsze na ten olej, gdyz zawiera bardzo duzo Omega 3 i jest zdrowszy nawet anizeli oliwa z oliwek). Wszystko dokladnie mieszamy.
Najlepiej jest to przygotowac do poludnia, aby smaki sie przegryzly, wiec polmisek z salatka wstawiamy na min. godzinke do lodowki, a nastepnie palaszujemy wraz z ziemniaczkami i mieskiem. Cholernie dobre!!