Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z fasolki szparagowej i rzodkiewki

Sałatka z fasolki szparagowej i rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22281

Dodano:

Odsłon: 3061

Lekka i niskokaloryczna sałatka o bogatych wartościach odżywczych i wyśmienitym smaku :)

Składniki

  • fasolka szparagowa, 40 dag
  • rzodkiewki, 1 pęczek
  • pomidory koktajlowe, 10 dag
  • czosnek, 1 ząbek
  • ocet winny, 1 łyżka
  • olej, 1/4 szklanki
  • sól, pieprz, do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z fasolki szparagowej i rzodkiewki

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku, schłodzić. Rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić, pomidorki pokroić w ćwiartki.

  2. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z minimalną iloscią soli, dodać ocet, olej i doprawić pieprzem.

  3. Fasolkę wymieszać z rzodkiewką i pomidorami, przełożyć do salaterki. Sałatkę podawać z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń