Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i sycąca sałatka, doskonała na upały.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ryż, odcedzamy i odstawiamy do schłodzenia.
Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy go z ostrą papryką a następnie podsmażamy na złoto na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
Gdy kurczak będzie już przysmażony dodajemy czosnek i czekamy aż również lekko się przysmaży - ciągle mieszając - następnie całość odkładamy go do ostygnięcia.
Brzoskwinie kroimy w kostkę.
Również cebulę w drobną kosteczkę.
Mieszamy ze sobą: ryż, kurczaka, kukurydzę, brzoskwinie oraz cebulkę. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki majonezu i znowu mieszamy.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego :)