Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab duszony z oliwkami

Schab duszony z oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15278

Dodano:

Odsłon: 1727

Wyborne mięska na obiad.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 białe cebule
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 mały koper włoski
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • 20 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • smalec do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Schab dokładnie umyć, naciąć ostrożnie w środku, napełnić odsączonymi oliwkami, natrzeć czosnkiem zmiażdżonym z solą i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie zrumienić na smalcu z każdej strony. Po czym ułożyć na pokrojonym koprze w naczyniu żaroodpornym, posypać pieprzem, obłożyć pokrojoną cebulą i skropić wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 50-60 minut do miękkości podlewając winem. Upieczony schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem powstałym w czasie pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń