Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 1084
Dodano: 02.07.2018
Odsłon: 9815
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Schab umyć, osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i powstałą pastą nasmarować schab, potem położyć go na talerzu, zaryć folią spożywczą i schować do lodówki na noc.
Następnego dnia, przygotować warzywa, czyli umyć i pokroić na kawałki, wymieszać z przyprawami.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć warzywa.
Schab pokroić w plastry i umieścić je wciskając między warzywa.
Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
Nastawić go do 200 stopni i piec 40 minut od zgaśnięcia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika.
Podawać na gorąco.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)