Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad będzie danie jednogarnkowe z piekarnika, czyli schab w warzywach. Schab zamarynowałam i wyszedł bardzo smaczny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25859
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25859
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i powstałą pastą nasmarować schab, potem położyć go na talerzu, zaryć folią spożywczą i schować do lodówki na noc. Następnego dnia, przygotować warzywa, czyli umyć i pokroić na kawałki, wymieszać z przyprawami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć warzywa. Schab pokroić w plastry i umieścić je wciskając między warzywa. Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić go do 200 stopni i piec 40 minut od zgaśnięcia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika. Podawać na gorąco.