Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad będzie danie jednogarnkowe z piekarnika, czyli schab w warzywach. Schab zamarynowałam i wyszedł bardzo smaczny.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Składniki
Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i powstałą pastą nasmarować schab, potem położyć go na talerzu, zaryć folią spożywczą i schować do lodówki na noc. Następnego dnia, przygotować warzywa, czyli umyć i pokroić na kawałki, wymieszać z przyprawami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć warzywa. Schab pokroić w plastry i umieścić je wciskając między warzywa. Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić go do 200 stopni i piec 40 minut od zgaśnięcia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika. Podawać na gorąco.