Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab nadziewany pieczarkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Schab kroję w plastry i lekko rozbijam. Oprószam solą, pieprzem i majerankiem. Wstawiam na minimum godzinę do lodówki.
Drobno pokrojone pieczarki podsmażam na gęsim smalcu. Dodaję posiekaną cebulę, imbir, sól. Starannie mieszam.
Nakładam porcje farszu na plastry schabu i zwijam go ciasno w roladki. Obtaczam w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej i smażę na gęsim smalcu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podaję na gorąco.Źródło: Kobieta i życie