Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab przewidziany był głownie na kanapki... Ale jak zaczęliśmy go jeść z sosem pieczarkowym, to na kanapki mało co zostało.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 284
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21603
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 284
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21603
Składniki
Z podanych składników zrobiłem marynatę, natarłem nią umyte, wysuszone mięso i zostawiłem na noc w lodówce. Mięso przełożyłem do woreczka do pieczenia, posypałem krążkami cebuli. Idealnie byłoby podlać je odrobiną bulionu, ale ponieważ nie miałem posypałem mięso pokrojoną margaryną.
Mięso posypałem również krojoną papryką i pieczarkami – ale tylko dlatego że zostały mi z robienia pizzy.
Woreczek włożyłem do naczynia żaroodpornego i piekłem 20 minut w 200 stopniach, 20 minut w 180 stopniach i 40 minut w 160 stopniach. Z sosem poszedłem na łatwiznę. Zwykły sos pieczarkowy z torebki załatwił sprawę.