Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab wyszedł bardzo miękki i smaczny.Polecam na obiad jak i na przekąske.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21650
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 168
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21650
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 168
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Schab natrzeć przyprawami ,zawinąć w folię aluminiową i upiec. Pod koniec pieczenia odkryć i lekko zapiec wierzch.Piec około 1,5 godz.góra-dół w 180st. Mięso wyjąć na talerz i odstawić w chłodne miejsce. Na drugi dzień pokroić w plastry jakie nam pasują i dać do naczynia żaroodpornego. Cebule pokroić w piórka,zeszklić na maśle,dodać grubo pokrojone pieczarki i na dużym ogniu odparowywać. Skropić sokiem z cytryny,by pieczarki nie ściemniały. Wlać śmietankę i śmietanę,wymieszać i zagęszczać przez 10min. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gotowe pieczarki wylać na mięso,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiec przez 30 min.
Smacznego życzę!