Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab wyszedł bardzo miękki i smaczny.Polecam na obiad jak i na przekąske.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7971
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1311
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13751
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7971
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1311
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13751
Składniki
Schab natrzeć przyprawami ,zawinąć w folię aluminiową i upiec. Pod koniec pieczenia odkryć i lekko zapiec wierzch.Piec około 1,5 godz.góra-dół w 180st. Mięso wyjąć na talerz i odstawić w chłodne miejsce. Na drugi dzień pokroić w plastry jakie nam pasują i dać do naczynia żaroodpornego. Cebule pokroić w piórka,zeszklić na maśle,dodać grubo pokrojone pieczarki i na dużym ogniu odparowywać. Skropić sokiem z cytryny,by pieczarki nie ściemniały. Wlać śmietankę i śmietanę,wymieszać i zagęszczać przez 10min. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gotowe pieczarki wylać na mięso,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiec przez 30 min.
Smacznego życzę!