Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony w białym winie.

Schab pieczony w białym winie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 938 Ocena: 19694

Dodano:

Odsłon: 374

Schab robiłam na święta,wyszedł kruchy ,wilgotny i bardzo smaczny.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab pieczony w białym winie.

Przygotowanie

  1. Schab zaprawić przyprawami dzień wcześniej.
    Na drugi dzień wlać wino i włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika do 180st.Wierzch przykryć .Piec góra-dół 60 min.
    Po godz.odkryć wierzch i zapiekać około 30min.Obrócic ,żeby się schab nie przypalił.

    Można jeśc na ciepło do obiadu jak również na zimno.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń