Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod jarmużową pierzynką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Schab umyj, osusz i pokrój na 5 plastrów. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Jarmuż umyj i poszatkuj, usuwając wcześniej twarde nerwy.
Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili jarmuż.
Podlej odrobiną wody i duś około 10 minut.
Na koniec ułóż warzywa na kotletach, posyp je startym żółtym serem i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV