Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, jednogarnkowy obiad z piekarnika - aromatyczny schab przekładany cebulą i ziołami, zapiekany z ziemniakami. Proste, szybkie w wykonaniu i niesamowicie smaczne danie. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Istotny jest sposób i czas pieczenia. Naczynie należy przykryć, na około 90 minut do pieca. Dzięki temu mięso będzie idealnie soczyste i kruche.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203307
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203307
Składniki
Schab ponacinaj lub pokrój na plastry. Cebule obierz z brązowych łupin i pokrój na talarki. Ziemniaki obierz i ponacinaj jak ziemniaki w stylu hasselback.
Do miseczki wlej olej. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła i przyprawy. Całość wymieszaj.
Schab umieść w naczyniu żaroodpornym. Plastry mięsa przełóż cebulą. Dookoła mięsa ułóż ziemniaki. Całe danie danie posmaruj przygotowaną marynatą. Zapiekankę przykryj pokrywą lub folią aluminiową.
Schab przekładany z ziemniakami wstaw do piekarnika. Piecz przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.