Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, jednogarnkowy obiad z piekarnika - aromatyczny schab przekładany cebulą i ziołami, zapiekany z ziemniakami. Proste, szybkie w wykonaniu i niesamowicie smaczne danie. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Istotny jest sposób i czas pieczenia. Naczynie należy przykryć, na około 90 minut do pieca. Dzięki temu mięso będzie idealnie soczyste i kruche.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13375
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7513
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13375
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7513
Składniki
Schab ponacinaj lub pokrój na plastry. Cebule obierz z brązowych łupin i pokrój na talarki. Ziemniaki obierz i ponacinaj jak ziemniaki w stylu hasselback.
Do miseczki wlej olej. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła i przyprawy. Całość wymieszaj.
Schab umieść w naczyniu żaroodpornym. Plastry mięsa przełóż cebulą. Dookoła mięsa ułóż ziemniaki. Całe danie danie posmaruj przygotowaną marynatą. Zapiekankę przykryj pokrywą lub folią aluminiową.
Schab przekładany z ziemniakami wstaw do piekarnika. Piecz przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.