Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, jednogarnkowy obiad z piekarnika - aromatyczny schab przekładany cebulą i ziołami, zapiekany z ziemniakami. Proste, szybkie w wykonaniu i niesamowicie smaczne danie. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Istotny jest sposób i czas pieczenia. Naczynie należy przykryć, na około 90 minut do pieca. Dzięki temu mięso będzie idealnie soczyste i kruche.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35857
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1250
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35857
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1250
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
        
        
                Składniki
Schab ponacinaj lub pokrój na plastry. Cebule obierz z brązowych łupin i pokrój na talarki. Ziemniaki obierz i ponacinaj jak ziemniaki w stylu hasselback.
Do miseczki wlej olej. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła i przyprawy. Całość wymieszaj.
Schab umieść w naczyniu żaroodpornym. Plastry mięsa przełóż cebulą. Dookoła mięsa ułóż ziemniaki. Całe danie danie posmaruj przygotowaną marynatą. Zapiekankę przykryj pokrywą lub folią aluminiową.
Schab przekładany z ziemniakami wstaw do piekarnika. Piecz przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.