Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczny schabik.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Wykonanie: Schab opłukać, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, następnie przyprawić i obrumienić w rondlu bez tłuszczu z obu stron. Podlać wodą lub rosołem z kostki i dusić przez 10 minut. Banany obrać, pokroić na ćwiartki, przyrumienić na maśle, skropić sokiem z cytryny i przełożyć do rondla z mięsem. Jeszcze chwilę poddusić, w razie potrzeby podlać wodą i udusić do miękkości.