Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w bananach

Schab w bananach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2610 Ocena: 20694

Dodano:

Odsłon: 959

Smaczny i aromatyczny schabik.

Składniki

  • schab bez kości 1/2 kg
  • Banan 4 szt/dojrzałe
  • Masło 3 łyżki
  • Sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab w bananach

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Schab opłukać, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, następnie przyprawić i obrumienić w rondlu bez tłuszczu z obu stron. Podlać wodą lub rosołem z kostki i dusić przez 10 minut. Banany obrać, pokroić na ćwiartki, przyrumienić na maśle, skropić sokiem z cytryny i przełożyć do rondla z mięsem. Jeszcze chwilę poddusić, w razie potrzeby podlać wodą i udusić do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń