Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w cieście

Schab w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Schab w cieście"

Składniki

  • 70 dag schabu bez kości
  • 6 ziemniaków
  • 4 łyżki mąki
  • jajko
  • pół łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • przyprawa do mięsa pół pęczka natki
  • olej
  • woreczek kaszy gryczanej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab umyj, osusz, podziel na plastry. Rozbij przez folię spożywczą. Na krawędziach natnij mięso w kilku miejscach, posyp przyprawą do mięsa. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Natkę umyj, posiekaj. Ziemniaki obierz, umyj. Zetrzyj na tarce jak na placki ziemniaczane. Wodę mocno odciśnij. Do masy ziemniaczanej wbij jajko, wsyp mąkę i natkę, oprósz przyprawą do ziemniaków. Dobrze wymieszaj.

  2. Schab posmaruj z jednej strony masą ziemniaczaną. Olej rozgrzej na patelni, ułóż schab masą do dołu. Usmaż.

  3. Posmaruj masą z drugiej strony, odwróć, dosmaż. Kaszę ugotuj według instrukcji. Wyłóż na talerz, ułóż kotlety. Udekoruj np. plastrami ananasa i rzodkiewkami.

  4. Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,40 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń