Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie chrzanowym ma delikatny posmak chrzanu. Nie jest nachalny, doskonały na obiad.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 518
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 574
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 518
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 574
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 130
Składniki
Schab podzieliłem na plastry i lekko rozbiłem następnie obtoczyłem w mące.
Cebulę posiekałem w kosteczkę i zeszkliłem na gorącym oleju. Do cebuli dodałem kotlety i obsmażyłem. Zalałem bulionem tak by całość była zakryta.
Dodałem pokrojoną marchewkę, pietruszkę, listek laurowy i ziele angielskie. Dusiłem do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszałem z chrzanem i dodałem do mięsa. Jeżeli sos jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką. Całość obficie posypałem posiekanym koperkiem.