Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie chrzanowym ma delikatny posmak chrzanu. Nie jest nachalny, doskonały na obiad.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15766
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 445
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15766
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 445
Składniki
Schab podzieliłem na plastry i lekko rozbiłem następnie obtoczyłem w mące.
Cebulę posiekałem w kosteczkę i zeszkliłem na gorącym oleju. Do cebuli dodałem kotlety i obsmażyłem. Zalałem bulionem tak by całość była zakryta.
Dodałem pokrojoną marchewkę, pietruszkę, listek laurowy i ziele angielskie. Dusiłem do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszałem z chrzanem i dodałem do mięsa. Jeżeli sos jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką. Całość obficie posypałem posiekanym koperkiem.