Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie chrzanowym ma delikatny posmak chrzanu. Nie jest nachalny, doskonały na obiad.
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 761
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1973
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 108
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 761
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1973
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 108
Składniki
Schab podzieliłem na plastry i lekko rozbiłem następnie obtoczyłem w mące.
Cebulę posiekałem w kosteczkę i zeszkliłem na gorącym oleju. Do cebuli dodałem kotlety i obsmażyłem. Zalałem bulionem tak by całość była zakryta.
Dodałem pokrojoną marchewkę, pietruszkę, listek laurowy i ziele angielskie. Dusiłem do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszałem z chrzanem i dodałem do mięsa. Jeżeli sos jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką. Całość obficie posypałem posiekanym koperkiem.