Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Schab umyj i podziel na 6 centymetrowych plastrów. Następnie lekko rozbij przez folię (uważaj, aby nie porozrywać mięsa). Ziemniaki ugotuj i po lekkim przestudzeniu obierz i pokrój na mniejsze części. Rzodkiewki oczyść i podziel na mniejsze części.
Jajka roztrzep i połącz z mąką oraz ziołami, dopraw solą i pieprzem. Schab obtaczaj w cieście ziołowym i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Na oddzielnej patelni rozgrzej masło i przesmaż na nim ziemniaki i rzodkiewkę, a gdy będą już gorące, oprósz łyżką natki pietruszki i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Schab udekoruj listkami ziół. Podawaj z kopytkami i rzodkiewką.Źródło: Na żywo