Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z brukselką

Schab z brukselką

Autor:

Przepisów i artykułów: 578 Ocena: 5211

Dodano:

Odsłon: 4097

Pieczone mięso ze schabu, nadziewane brukselką i mozzarellą w pysznym sosie musztardowym.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Opakowanie brukselki mrożonej lub świeżej
  • 1 opakowanie kuleczek mini mozzarelli
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • 30 dag pieczarek
  • Papryka czerwona
  • 3 łyżeczki musztardy
  • ½ szklanki śmietany 18 %
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Na środku każdego kawałka mięsa układamy po jednej brukselce i po dwie kuleczki mozzarelli.

  2. 3. Zawijamy mięso do góry i spinamy wykałaczką.

  3. 4. Układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

  4. 5. W tym czasie obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  5. 6. Do cebuli dodajemy pokrojone drobno pieczarki oraz paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 7. Pod koniec prużenia dodajemy musztardę oraz wlewamy śmietanę.

  7. 8. Upieczone mięso układamy w naczyniu, polewamy sosem i dekorujemy pozostałą brukselką oraz serem.

  8. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gaja11 03 listopada Ładne i na pewno smaczne, ale.....pozostała brukselka - gotowana ? duszona ? bo na surową nie wygląda. Można dać do woreczka ? nie rozleci się ? :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń