Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z farszem w cieście"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Przygotuj ciasto: zmiksuj jajka, mąkę, dolewając powoli mleko (masa powinna mieć konsystencję śmietany). Kotlety rozbij na ok. 1/2 cm, oprósz solą, pieprzem. Zgnieć w dłoniach i posiekaj bazylię, czosnek pokrój w plasterki.
Rozbite kotlety posmaruj musztardą z jednej strony. Na połowie tej strony ułóż dość rzadko plasterki czosnku. Posyp czosnek bazylią i resztą ziół.
Kotlety złóż i oklep brzegi tłuczkiem, aby się skleiły. Zamocz w cieście i usmaż.Źródło: Świat kobiety