Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis skopiowany z Kuchennych Rewolucji
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2904
Polecam.
Odsłon: 1602
Polecam.
Odsłon: 470
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8366
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2904
Polecam.
Odsłon: 1602
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
Kotlety schabowe z kością obsmażyłem na maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem. W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem. Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin. Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami.