Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z kością duszony w mleku

Schab z kością duszony w mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16502

Dodano:

Odsłon: 1834

Przepis skopiowany z Kuchennych Rewolucji

Składniki

  • schab z kością dwa kotlety
  • 300 ml mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • gałązka rozmarynu
  • pół łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 6 goździków
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe z kością obsmażyłem na maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem.
    W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem.

    Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin.

    Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 06 września 2018 Mmm... Już sobie wyobrażam tę delikatność <3 Palce lizać! :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 06 września 2018 Taki schab musi być pyszny, wygląda bardzo apetycznie. Przy okazji - piękna prezentacja. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 06 września 2018 Super,pyszny obiad,czasem moczę mięso w mleku i cebuli,także przygotowane w ten sposób jest bardzo smaczne:-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 05 września 2018 Wiem że takie mięso jest pyszne, kruche, bo nieraz moczę w mleku.:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń