Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis skopiowany z Kuchennych Rewolucji
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7908
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1189
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13680
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7908
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1189
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13680
Składniki
Kotlety schabowe z kością obsmażyłem na maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem. W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem. Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin. Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami.