Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z młodą kapustą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Idealne danie obiadowe
Kapustę dość grubo poszatkuj. W garnku stop połowę masła, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dodaj kapustę, wymieszaj. Po 5 min podlej wodą i duś, aż zmięknie (jeśli trzeba, uzupełniaj wodę).
Do miękkiej kapusty, dodaj pokrojony koperek i pokrojone pomidory, dopraw solą, pieprzem, podduś. Na koniec dodaj zasmażkę z reszty masła i mąki (rozgrzej je na patelni, oprósz mąką).
Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż rozbite kotlety z obu stron na złoto. Mięso podaj na kapuście.Źródło: Świat kobiety