Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z warzywami i kaszą bulgur

Schab z warzywami i kaszą bulgur

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 657

Dodano:

Odsłon: 1004

Przykład na to, że schab można podać inaczej niż w panierce - ma mało kalorii i jest smaczny.

Składniki

  • schab 50-70 dag
  • papryka 1 szt
  • cukinia 1szt
  • cebula 2 szt
  • pomidory miękkie bez skóry 5 szt lub pomidory w puszce
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili w proszku
  • bazylia
  • kasza bulgur
  • jogurt naturalny grecki 3 łyzki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab umyć i pokroić w kostkę. Można zacząć go smażyć na oleju.

  2. Cukinię i paprykę umyć i pokroić w kostkę, cebulę na mniejszą kosteczkę. Pomidory obierz ze skóry.

  3. Do smażącego się mięsa dodaj cukinię smaż 10 minut.

  4. Pomidory pokrój w cząstki.

  5. Do mięsa dodaj paprykę i cebulę. Ugotuj kaszę bulgur wg przepisu na opakowaniu.

  6. Na koniec duszenia warzyw z mięsem dodaj posiekane i obrane pomidory. Dopraw przyprawami wg uznania. Przed podaniem dodaj 3 łyżki gęstego jogurtu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń