Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe kule

Schabowe kule

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4977

Dodano:

Odsłon: 7750

Schabowe kule - to prosty pomysł jak zmienić standardowego schabowego na coś oryginalnego praktycznie nie zwiększając ilości pracy w przygotowaniu.

Składniki

  • 4 kotlety schabow
  • kawałek boczku
  • ok 100 gr startego żółtego sera
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Kotleta rozbijam po okręgu na bardzo cienko, środek tylko leciutko. Doprawiam solą i pieprzem. Kawałek boczku (zob. film) rozbijam tłuczkiem i szatkuję nożem. Na środku koleta układam boczek a na nim ser i zręcznie podwijam boki kotleta dobrze uciskając. Na sam koniec kulkę dobrze uciskam pozbywając się "powietrza" ze środka.
    Kulki wpierw obtaczam w bułce tartej następnie w rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażę na głębokim oleju na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń