Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe ruloniki z papryką i bazylią"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Mięso opłucz, osusz, mocno rozbij. Posyp solą i pieprzem. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki potnij na kawałki. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki. Ser grubo zetrzyj. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kawałki papryki. Posyp je 1/2 nasion kopru. Smaż przez kilka minut.
Mięso posmaruj musztardą, posyp startym serem. Ułóż kawałki papryki i ciasno zwiń. Rulony zepnij lub zwiąż. Ułóż w brytfance. Posyp resztą nasion kopru i solą morską. Piecz ok. 25 minut w temp. 175°C.
Rolady potnij na grubsze plasterki. Ułóż je na półmisku w rzędach lub serwuj w papierowych foremkach.Źródło: Naj