Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane kotlety są bardzo smaczne, soczyste i kruche.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Składniki
Schab pociąć w 2-cm plastry razem z kością. Każdy przeciąż na dwie części aby utworzyć "kieszonkę". Delikatnie rozbić by nie uszkodzić włókien. Przełożyć do głębokiej miski i zalać na noc mlekiem. Dodać cebulę pokrojoną w plastry i 2-3 ząbki czosnku. Następnego dnia wyjąć mięso z mleka , oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć na chwilę a w tym czasie zetrzeć żółty ser na grubych oczkach. Pieczarki starte na tarce przesmażyć na łyżce masła. Doprawić solą i pieprzem. Odparować nadmiar płynu i przestudzić. Każdy kotlet "otworzyć" jak książkę i na jednej części ułożyć po łyżce pieczarek i żółtego sera. Spiąć trzema małymi wykałaczkami, by farsz nie mógł wypłynąć. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na średnim ogniu z obu stron. Następnie kotlety przełożyć na dużą blachę (tę z wyposażenia piekarnika), skropić olejem, przykryć papierem do pieczenia i piec 30 minut w tem. 170 stopni.