Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1154
Dodano: 29.07.2011
Odsłon: 27865
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mięso podzielić na kotlety, rozbić tłuczkiem, nasmarować czosnkiem i posolić. Jajko rozbełtać w dwóch łyżkach mleka. Mięso oprószyć mąką, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Kotlety odstawić. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć ok. 5 min. Rozgrzać olej, usmażyć z jednej strony, obrócić, smażyć przez chwilę, a następnie położyć na nie pieczarki i plastry sera, przykryć i poczekać, aż ser się roztopi. Zdjąć kotlety z patelni i podawać z puree ziemniaczanym i kapustą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

agnieszkacrow 22 września 2011Zgłoś do usunięcia
brzmi pysznie, chętnie wypróbuje :)31 Kto głosował? | Odpowiedz

Kermeet 20 września 2011Zgłoś do usunięcia
Pani też ma bardzo ciekawe przepisy, pozdrawiam ;)31 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 11 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Masz fajne przepisy.30 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 29 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się z panką, przepisy bomba, byłam na Twoim blogu, zaciekawiła mnie zupa cebulowa, ale nie mam kokilek dozapiekania, muszę kupić.
30 Kto głosował? | Odpowiedz

Kermeet 29 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo się cieszę, że przepisy się podobają :) pozdrawiam31 Kto głosował? | Odpowiedz

panka 29 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Ale masz przepisy ! Bomba ! Zajrzę do bloga :)29 Kto głosował? | Odpowiedz