Do góry

Dania główne Przepis na:

Serca wieprzowe w sosie grzybowym, a`la DZIK

Serca wieprzowe w sosie grzybowym, a`la DZIK

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3388

Dodano:

Odsłon: 2082

Pyszne danie. Nieco pracochlonne, ale warto :-))

Składniki

  • 4 serca wieprowe + bulion warzywny
  • garsc grzybow suszonych
  • mala puszka krojonych pieczarek blanszowanych
  • duza cebula
  • olej rzepakowy
  • lisc laurowy, ziele angielskie, suszona pietruszka,Kucharek
  • pare ziaren jalowca,
  • (moje, jak zawsze do wszystkiego: czarnuszka mielona,kurkuma,pieprz czarny)
  • slodka smietanka, Lyzka maki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Serca wieprzowe w sosie grzybowym, a`la DZIK

Przygotowanie

  1. Serca przekrawamy wzdluz na pol, oczyszczamy, myjemy, kroimy w poprzeczne plastry, gotujemy w bulionie warzywnym ok 1 godziny.

  2. Grzyby zagotowujemy w 1 l wody, dodajemy ziola , przysmazona na oleju cebulke i pieczarki, gotujemy takze ok. 1 godz.
    W tym czasie odcdzamy mieso na durszlaku, dodajemy do sosu i gotujemy razem przez ok.1/2 godzinki.
    Na malej patelni przygotowujemy zasmazke z masla i maki, ktora zageszczamy nieco nasz sos.
    Zabielamy smietanka juz po odstawieniu z plyty.

    Smacznego.

    Pycha z kasza perlowa, z ziemniaczkami lub tez z chlebem.

    Mieso w tym wydaniu przypomina mieso dzika .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 stycznia 2016 Ależ pyszności! Wyobrażam sobie jak to musi pięknie pachnieć :)

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 20 stycznia 2016 To bylo takie smaczne, ze zrobilam na dwa dni, ale zjedlismy jednego dnia !!!! :-)))))) Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi na calym swiecie!!

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń