Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie. Nieco pracochlonne, ale warto :-))
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10800
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2510
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10800
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3462
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2510
Składniki
Serca przekrawamy wzdluz na pol, oczyszczamy, myjemy, kroimy w poprzeczne plastry, gotujemy w bulionie warzywnym ok 1 godziny.
Grzyby zagotowujemy w 1 l wody, dodajemy ziola , przysmazona na oleju cebulke i pieczarki, gotujemy takze ok. 1 godz. W tym czasie odcdzamy mieso na durszlaku, dodajemy do sosu i gotujemy razem przez ok.1/2 godzinki. Na malej patelni przygotowujemy zasmazke z masla i maki, ktora zageszczamy nieco nasz sos. Zabielamy smietanka juz po odstawieniu z plyty. Smacznego. Pycha z kasza perlowa, z ziemniaczkami lub tez z chlebem. Mieso w tym wydaniu przypomina mieso dzika .