Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3388
Dodano: 20.01.2016
Odsłon: 2082
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Serca przekrawamy wzdluz na pol, oczyszczamy, myjemy, kroimy w poprzeczne plastry, gotujemy w bulionie warzywnym ok 1 godziny.
Grzyby zagotowujemy w 1 l wody, dodajemy ziola , przysmazona na oleju cebulke i pieczarki, gotujemy takze ok. 1 godz.
W tym czasie odcdzamy mieso na durszlaku, dodajemy do sosu i gotujemy razem przez ok.1/2 godzinki.
Na malej patelni przygotowujemy zasmazke z masla i maki, ktora zageszczamy nieco nasz sos.
Zabielamy smietanka juz po odstawieniu z plyty.
Smacznego.
Pycha z kasza perlowa, z ziemniaczkami lub tez z chlebem.
Mieso w tym wydaniu przypomina mieso dzika .
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Futka 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Ależ pyszności! Wyobrażam sobie jak to musi pięknie pachnieć :)22 Kto głosował? | Odpowiedz

Patra1 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
na pewno pyszne:)22 Kto głosował? | Odpowiedz

bozka44 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
To bylo takie smaczne, ze zrobilam na dwa dni, ale zjedlismy jednego dnia !!!! :-)))))) Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi na calym swiecie!!23 Kto głosował? | Odpowiedz