Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik na słono z orzechami"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 154
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 154
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Herbatniki rozkrusz i wymieszaj z roztopionym masłem. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na dnie masę z herbatników. Wstaw do lodówki. Na patelni upraż orzechy laskowe. Żelatynę wsyp do ciepłej wody i wymieszaj. Śmietanę wlej do rondelka, lekko podgrzej i połącz z żelatyną.
W mikserze wymieszaj twaróg z serem pleśniowym, większymi kawałkami orzechów (kilka orzechów i kawałek sera odłóż do dekoracji), posiekanym szczypiorkiem i kawałkami selera. Dodaj sól, pieprz i wlej masę śmietanową z żelatyną.
Krem serowy rozsmaruj na herbatnikach. Wstaw na 4 godziny do lodówki. Tort udekoruj orzechami, serem pleśniowym i koperkiem. Skrop oliwą i podawaj.Źródło: Na żywo