Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serokłaczki moga byc stosowane jako drugie danie- wegeteriańskie , albo podwieczorek lub kolacja - na slodko lub słono.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 733
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 91
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 733
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 91
Składniki
twaróg i jajko włozyć do miski i utrzeć (można wykorzystać blender)
dodać mąkę ziemniaczana i szczyptę soli. Jeśli ciasto jest b. geste dodać jogurt lub śmietankę
zagotować wodę, lekko osolić. Drewnianą łopatką nabierać ciasto i z pomocą noża zrzucać kawałki do gotującej się wody i jak wypłyną wybierać łyżką cedzakowa na talerz. Serokłaczki powinny mieć poszarpane nieregularne kształty. Polać stopionym masłem i opcjonalnie dodać dodatki. Smacznego.