Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kucharze mogą się oburzać, że przyprawy do mięsa powinny być inne ale co tam, ja lubię akurat takie i taką shoarmę przygotowałam
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1494
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 616
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1494
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 616
Składniki
1. mięso umyć, pokroić w paski, doprawić (oprócz papryki), wstawić do lodówki, 2. ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki i kostkę, ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przełożyć na blachę, pokropić olejem, posypać przyprawą do ziemniaków, wymieszać, piec w piekarniku ok 30 min w 200 st, 3. kapustę pokroić, dodać pokrojone warzywa, zioła do sałatek, majonez, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, 4. rozgrzać olej, wrzucić mięso, smażyć kilka minut, podlać kilkoma łyżkami gorącej wody, posypać papryką, smażyć do odparowania płynu, wyłożyć na talerz, posypać tartym serem, wstawić na chwilę do gorącego piekarnika żeby ser się rozpuścił, podawać z ziemniakami i surówką, pyszny byłby też domowy sos czosnkowy smacznego