Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 443 Ocena: 6293
Dodano: 10.01.2021
Odsłon: 13800
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1. mięso umyć, pokroić w paski, doprawić (oprócz papryki), wstawić do lodówki,
2. ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki i kostkę, ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przełożyć na blachę, pokropić olejem, posypać przyprawą do ziemniaków, wymieszać, piec w piekarniku ok 30 min w 200 st,
3. kapustę pokroić, dodać pokrojone warzywa, zioła do sałatek, majonez, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny,
4. rozgrzać olej, wrzucić mięso, smażyć kilka minut, podlać kilkoma łyżkami gorącej wody, posypać papryką, smażyć do odparowania płynu, wyłożyć na talerz, posypać tartym serem, wstawić na chwilę do gorącego piekarnika żeby ser się rozpuścił, podawać z ziemniakami i surówką, pyszny byłby też domowy sos czosnkowy
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Super ;) ... zresztą Ty wiesz, jak jest ;p Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Super:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz