Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Siekane kotleciki drobiowe z dodatkiem pora, marchewki oraz sera"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Oczyszczony i opłukany por kroję w plasterki. Marchew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane warzywa delikatnie podsmażam na półmiękko na łyżce rozgrzanego oleju. Doprawiam do smaku, zdejmuję z ognia i studzę.
Mięso myję, osuszam i kroję w kostkę (niezbyt dużą, by po usmażeniu nie było surowe w środku). Pokrojone kawałki oprószam dość obficie ziołami dalmatyńskimi.
Do miski wsypuję obie mąki, wbijam jajka i dodaję starty ser. Mieszam . Do tak przygotowanej masy wkładam pokrojone mięso i przestudzone warzywa. Całość dokładnie mieszam i przyprawiam do smaku.
Na patelni rozgrzewam porcje oleju. Dużą łyżką nakładam na patelnię porcje masy, formując kotleciki. Smażę na rumiano z obu stron. Kotleciki podaję zaraz po przygotowaniu.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>Źródło: Tina