Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszka, przepis sprawdzony, porcja 500kcal
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Kurczaka pokroić w małą kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Mięso, przyprawy, wymieszać z jajkiem, startym serem mąką i majonezem. *Jeśli ciasto jest zbyt wodniste można dosypać odrobinę mąki. Ziemniaki umyć, przekroić na ćwiartki lub połówki i ugotować. Fasolkę również ugotować (Np. dodając w odpowiednim czasie do gotujących się ziemniaków). Na patelni z nieprzywierającą powłoką uformować kotlety i usmażyć je obustronnie. Usmażone mini kotlety podawać z ziemniakami i fasolką. Podawać ze szczypiorkiem.