Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "SKŁADNIKI na 12 sztuk Quiche z porowym farszem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Zimne masło posiekaj z mąką, dodaj jajka, sól, szybko zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą, włóż do lodówki na 15 minut. Wyjmij, podziel na kilka części, każdą rozwałkuj. Foremki wysmaruj masłem i wylepiaj je ciastem.
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij pokrojoną w piórka cebulę, dodaj pokrojonego w cienkie plasterki pora. Mieszając, smaż kilka minut. Przypraw papryką, ziołami, solą i pieprzem. Białka ubij na sztywno, dodaj żółtka, ubijaj. Dodaj starty żółty ser, śmietanę. Ubijaj.
Do miseczek wkładaj farsz, zalej sosem jajeczno-śmietanowym. Babeczki ustaw na blasze, piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj, gdy wystygną.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień