Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzydełka w słodko-ostrym sosie. Takie skrzydełka doskonale smakują ze słupkami świeżych warzyw i serem pleśniowym są świetną propozycją na męskie spotkania z piwem w ręku.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4505
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1127
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 501
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3732
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4505
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1127
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 501
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3732
Składniki
Umyte i osuszone skrzydełka dzielimy na trzy części, w przepisie używamy dwóch większych ( najmniejsze lotki można użyć do przygotowania bulionu ). Podzielone skrzydełka przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie obtaczamy dłonią. Tak przygotowane skrzydełka smażymy w garnku na głębokim, rozgrzanym oleju z każdej strony około 15- 18 minut do momentu aż uzyskają złocisty kolor. Usmażone skrzydełka wyjmujemy łyżką cedzakową i umieszczamy na kratce do pieczenia. ( Jest to ważny krok aby uzyskać chrupkość skrzydełek ).
W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko krótko podsmażamy często mieszając, następnie dodajemy passatę pomidorową, keczup, słodki sos chili oraz chili w proszku, wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 1-2 minut, po czym zdejmujemy z ognia. Do gorącego sosu przekładamy chrupiace skrzydełka i dokładnie obtaczamy je w sosie.