Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzydełka w słodko-ostrym sosie. Takie skrzydełka doskonale smakują ze słupkami świeżych warzyw i serem pleśniowym są świetną propozycją na męskie spotkania z piwem w ręku.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 48
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 357
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40465
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 48
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 357
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40465
Składniki
Umyte i osuszone skrzydełka dzielimy na trzy części, w przepisie używamy dwóch większych ( najmniejsze lotki można użyć do przygotowania bulionu ). Podzielone skrzydełka przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie obtaczamy dłonią. Tak przygotowane skrzydełka smażymy w garnku na głębokim, rozgrzanym oleju z każdej strony około 15- 18 minut do momentu aż uzyskają złocisty kolor. Usmażone skrzydełka wyjmujemy łyżką cedzakową i umieszczamy na kratce do pieczenia. ( Jest to ważny krok aby uzyskać chrupkość skrzydełek ).
W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko krótko podsmażamy często mieszając, następnie dodajemy passatę pomidorową, keczup, słodki sos chili oraz chili w proszku, wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 1-2 minut, po czym zdejmujemy z ognia. Do gorącego sosu przekładamy chrupiace skrzydełka i dokładnie obtaczamy je w sosie.