Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka faszerowane mielonym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 680
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 108
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 680
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 108
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ze skrzydełek odetnij najcieńsze części (na zupę). Z najgrubszej części skrzydełek usuń kości. Oprósz mięso przyprawami i wstaw na pół godziny do lodówki.
Pokrój drobno ogórki oraz paprykę. Dodaj mielone mięso oraz resztę składników farszu. Wymieszaj masę i przypraw do smaku.
Farszem nadziej skrzydełka. Każde obtocz najpierw w majonezie, potem w bułce tartej. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Piecz około 50 minut w temp. 170°C, aż będą rumiane.
Porcje: 10, : 110 min, Cena: 2,80 zł, Kalorie: 386 kcalŹródło: Bella Relaks