Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka HOT WINGS w panierce a'la KFC
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Składniki
-Od każdego skrzydełka odcinamy lotki. Skrzydełka przecinamy na pół tak jak na przestawionym filmie. Przyprawiamy solą, pieprzem ,słodką papryką, czosnkiem oraz pieprzem cayenne. -Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. -Przygotowujemy ciasto naleśnikowe dodając szklankę mąki, 2 jajka -mleko. Doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Ciasto powinno być gęściejsze od standardowego naleśnikowego. -Ciastem naleśnikowym zalewamy skrzydełka i mieszamy. Do pojemniczka z przykrywką wsypujemy szklankę mąki wkładamy niewielką ilość skrzydełek tak aby się ze sobą nie stykały. zamykamy pojemnik i energicznym ruchem ręki potrząsamy pudełkiem. -skrzydełka wyciągamy widelcami z pojemnika i smażymy na głębokim tłuszczu 6-8 minut z każdej strony. Wyciągamy na ręcznik papierowy.