Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka owinięte wędzonym boczkiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36317
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36317
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Składniki
Skrzydełka opłucz, dobrze osusz. Chili rozetnij, usuń pestki. Strączek opłucz i drobno posiekaj. Keczup przelej do miseczki. Dodaj olej. Wrzuć chili. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli wolisz mniej pikantne smaki, do marynaty zamiast chili dodaj 1-2 posiekane ząbki czosnku i trochę słodkiej papryki w proszku.
Każde skrzydełko owiń plasterkiem boczku. Zanurz w marynacie z keczupu. Potem ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temperatury 200 st. Piecz ok. 35 minut. Podawaj z konfiturą morelową do mięs.
Tak przyprawione skrzydełka możesz upiec także na grillu. Zanim jednak trafią na rozgrzany ruszt, ułóż je na specjalnych aluminiowych tackach. Dzięki temu nie będą przywierały do grilla.
ok. 45 min, 1 porcja zawiera ok. 520 kcal. Ok. 3,80 zł za porcjęŹródło: Tina