Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka z pysznej marynaty przygotowane na spotkanie rodzinne. Polecam
miska, ścierka, blaszka, słoik na marynatę, nóż,
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7431
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 662
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7431
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 662
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wkładamy do większej miski. Następnie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy aż do połączenia się składników( najlepiej włożyć do słoiczka zakręcić i potrząsnąć kilka razy). Marynatą nacieramy skrzydełka, na przygotowane skrzydełka rozkładamy plasterki obranego czosnku. Skrzydełka okrywamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Przygotowanie skrzydełek.
Skrzydełka gotowe do podania.