Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka z pysznej marynaty przygotowane na spotkanie rodzinne. Polecam
miska, ścierka, blaszka, słoik na marynatę, nóż,
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10074
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9115
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6469
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10074
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9115
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6469
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wkładamy do większej miski. Następnie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy aż do połączenia się składników( najlepiej włożyć do słoiczka zakręcić i potrząsnąć kilka razy). Marynatą nacieramy skrzydełka, na przygotowane skrzydełka rozkładamy plasterki obranego czosnku. Skrzydełka okrywamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Przygotowanie skrzydełek.
Skrzydełka gotowe do podania.