Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Skrzydełka z farszem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 117
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 390
Polecam.
Odsłon: 457
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 117
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 390
Polecam.
Odsłon: 457
Składniki
Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych
10 skrzydełek, sól, słodka papryka, przyprawa do gyrosa, majonez, bułka tarta. Farsz: 30 dag mięsa mielonego mieszanego, 2-3 ogórki kiszone, 1-2 papryki konserwowe, jajko, łyżka posiekanej natki, pieprz.
Ze skrzydełek usuń kości, natrzyj przyprawami, wstaw na 30 minut do lodówki.
Farsz: mielone wyrób z jajkiem, pokrojonymi warzywami i natką, przypraw. Napełnij skrzydełka, obtocz je w majonezie, a następnie w bułce tartej. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz ok. 50 min w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 5, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie