Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Skrzydełka zasmażane w kapuście"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2988
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2988
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Składniki
Skrzydełka umyj i wytrybuj.
Oliwę wymieszaj z solą, pieprzem, papryką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Natrzyj skrzydełka przygotowaną marynatą, obtocz je w mące i usmaż na oleju.
Kapustę poszatkuj, pora pokrój w talarki, a resztę obranych warzyw zetrzyj na tarce.
W rondlu roztop masło i smaż przygotowane do czasu, aż zmiękną. Wtedy włóż skrzydełka i duś całość ok. 20 minut. Gotową potrawę podawaj np. z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Izabela Boguś</strong>Źródło: Kurier TV