Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź na galaretce"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Składniki
Wypłucz śledzie w wodzie lub mleku. Najpierw zagotuj zalewy bez octu. Potem dodaj ocet, wystudź płyn i zalej śledzie na 24 godziny.
Dodaj do oleju lnianego gorczycę i posiekany szczypiorek. Wyjmij śledzie z zalewy i pokrój. Zalej olejem i wymieszaj.
Wymieszaj sok z jabłek i 150 ml soku z buraków z żelatyną. Wylej płyn na blachę, aby galaretka stężała.
Obierz cebulki, ugotuj w wodzie z nasionami kopru włoskiego. Gdy zmiękną, wlej łyżkę octu jabłkowego i resztę soku z buraków. Podawaj śledzie na prostokątach galaretki, z piklowanymi cebulkami.
<strong>Przepis: Agnieszka Buch</strong>Źródło: Olivia