Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledź po japońsku i w oleju z czarnuszką"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 63
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Płaty śledziowe wypłucz, pokrój w około 2-centymetrowe kawałki i włóż do słoika. Do śledzi po japońsku przygotuj zalewę z sosu sojowego, octu, cukru, poszatkowanego drobno imbiru i szczypioru. Zalej nią śledzie i włóż na co najmniej 24 godziny do lodówki.
Drugą porcję śledzia zalej olejem wymieszanym poszatkowaną cebulką, czarnuszką i pieprzem. Olej powinien całkowicie zakrywać rybę. Tak przygotowane śledzie mogą postać w lodówce nawet dwa tygodnie.
• 20 minut+ czas odstawienia • dla 4 osób • cena ok. 20 złŹródło: Show