Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy domowy przepis na solone śledzie! Przygotowanie składników zajmie tylko pięć minut! Klasyka polskiej kuchni! Szybko i smacznie! Składniki znajdziesz w najbliższym sklepie spożywczym!
Naleśnik sam w sobie króluje na naszych stołach. Dzisiejsze danie bez względu...
Odsłon: 122
Jak przygotować ziemniaki po duńsku? Nie ma jednego, tradycyjnego przepisu na...
Odsłon: 18861
Brukselka to jedno z warzyw szczególnie bogatych w liczne składniki odżywcze....
Odsłon: 109
Naleśnik sam w sobie króluje na naszych stołach. Dzisiejsze danie bez względu...
Odsłon: 122
Jak przygotować ziemniaki po duńsku? Nie ma jednego, tradycyjnego przepisu na...
Odsłon: 18861
Brukselka to jedno z warzyw szczególnie bogatych w liczne składniki odżywcze....
Odsłon: 109
Składniki
Solone śledzie moczymy przez około 12 godzin.
Koperek drobno siekamy. Śledzie kroimy na duże kawałki. Obrane buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do dużej miski dodajemy śledzie, starte buraki, łyżkę siekanego koperku, sok z cytryny, oliwę, miód, musztardę i szczyptę pieprzu. Sałatkę mieszamy i schładzamy w lodówce.
Do ciepłych ugotowanych ziemniaków dodajemy mleko, masło oraz sól i pieprz do smaku. Blendujemy na gładkie puree.
Schłodzoną sałatkę śledziową podajemy z porcją puree ziemniaczanego. Smacznego.