Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledź w oleju

Śledź w oleju

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 22

Smaczny pomysł na "Śledź w oleju"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymoczone filety pokroić na paski szerokości półtora centymetra. Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie talarki, zalać wrzątkiem. Odsączyć po dwóch minutach, ostudzić. Układać w słoju lub naczyniu kamionkowym naprzemian warstwami śledzie i cebulę. Każdą warstwę posypać pieprzem. Zalać olejem zawartość słoja tak, by wszystkie warstwy były dokładnie zakryte. Zakręcić słój (lub zakryć naczynie kamionkowe), odstawić do lodówki. Podawać na drugi dzień z pieczywem.

  2. Tekst pochodzi z gazety Dzień dobry

  3. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

  4. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

    Źródło: Dzień Dobry

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń