Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie a’la tatar"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Śledzie osącz z zalewy octowej, osusz, pokrój w grubszą kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Cebule, osączone z zalewy buraczki i pieczarki również pokrój w grubszą kostkę.
Małą miskę wysmaruj oliwą, na spodzie ułóż buraczki, połowę pokrojonej cebuli i śledzie. Dopraw solą, pieprzem i cienko posmaruj majonezem. Nałóż warstwę pieczarek, później resztę cebuli i znów cienko posmaruj majonezem.
Miskę przykryj talerzykiem, odwróć i delikatnie zdejmij miskę. Udekoruj kleksem majonezu, pieczarkami i natką. Przed podaniem schłodź w lodówce.Źródło: Tele Tydzień