Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie po rosyjsku pod pierzynką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ugotuj jajka na twardo. W osobnych garnkach ugotuj buraki, ziemniaki i marchew. Następnie zetrzyj buraki i marchew na tarce z grubymi oczkami, ziemniaki pokrój drobno.
Rozdziel warzywa na osobne miseczki i dodaj po łyżce majonezu. Wymieszaj. Cebulę pokrój drobno i zeszkij na oleju.
Weź 4 szklanki i włóż do każdej kolejno buraczki, marchewkę, ziemniaki, cebulę oraz kawałki śledzia. Przyłóż talerz do wierzchu szklanki i szybkim ruchem obróć szklankę razem z talerzem do góry dnem. Wierzch pierzynki posyp startym jajkiem.Źródło: Olivia